Yaşam

AMASYA KALESİ SURLARINDA ONARIM ÇALIŞMALARI

Roma imparatorluğu döneminde inşa edilen Amasya Kalesi bugüne kadar pek çok medeniyete ev sahipiği yaptı. Persler, Romalılar, Pontuslar, Bizanslılar gibi medeniyetlerin mücadelelerine de tanıklık eden Amasya Kalesi, 2015 yılında Dünya Geçici Miraslar listesine alındı. Amasya Kalesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OAKA) desteğiyle onarılan Amasya Kalesi,UNESCO daimi listesine girmeyi hedefliyor.Yeşilırmak’tan 300 metre yükseklikte bulunan Amasya Kalesi, şehrin turizmi açısından büyük önem taşıyor.

Harşena Kalesi olarak da bilinen Amasya Kalesi’nin adının bazı tarihçilere göre Hatti Kralı Haraşna isminden geldiği söyleniyor. İhalesi 2017 yılının sonunda tamamlanan projenin yaklaşık 25 Ağustos 2021 tarihinde tamamlanması bekleniyor. Bu projeyle birlikte şehirdeki turizmin de canlanması hedefleniyor.

Kalenin surlarında restore çalışmaları sürerken kalede geceleri ışıklandırma yapılıyor. 20 bin metrekarelik alanda yapılan ışıklandırmayla kale her gün farklı renklere bürünüyor.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın